SWEDISH Supplements Man Maker [90 капсули, 30 Дози]

Марка: SWEDISH Supplements
Стара цена:
78.00 лв.
Цена:70.20 лв.
бр:
 КУПИ
  • * Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лв.
  • * За поръчка до 50 лв цена на доставка 6.00 лв.
Тук можете да направите поръчка без регистрация
Въведете мобилен номерСУИДИШ СУПЛЕМЕНТС МЕН МЕЙКЪР капсули * 90
 
Формулата Мен мейкър представлява иновативен тестостеронов стимулатор. Основавайки се на най-съвременните изследвания и синергичното действие на отделните съставки, Swedish Supplements създават комплекс с отлично действие за повишаване синтеза на мъжкия полов хормон.
 
Характеристики:
 
Блокира производството на естроген;
Увеличава свободния тестостерон;
Подпомага собственото производство на мъжкия полов хормон;
НЕ съдържа синтетични компоненти;
Облекчава симптомите на андропауза при мъжете;
Повишава силата и чистата мускулна маса.

Тестостеронът е хормон с ключово значение за мъжкото здраве. Помага за натрупване на по-голяма мускулна маса. Отговаря за окосмяването по тялото и други вторични полови белези. Известно е, че с напредване на възрастта нивата на тестостерон и способността за неговото естествено производство в организма намаляват. Влияние оказват, също така, начинът на живот, стресът, затлъстяването, лошият хранителен режим, с висок процент захари, повишената консумация на алкохол и заседналият начин на живот. След навършване на 20-годишна възраст количеството тестостерон в мъжкото тяло започва постепенно да намалява. Известно е, че днес всеки пети представител на силния пол на възраст над 60 години страда от липса на тестостерон. В резултат на това се повишава запасът от мазнини в областта на корема и гръдния кош. Мускулатурата отслабва, либидото намалява, наблюдават се депресивни настроения, възможно е и появата на безсъние.
 
Добавката Man Maker е разработена съвместно с Daniel Atterhagen - персонален треньор и професионален борец. Съдържа добре познати вещества, повишаващи нивата на тестостерон. Продуктът стимулира естествените процеси на синтез на мъжкия полов хормон. НЕ вкарва синтетичен тестостерон в организма. Така се избягва появата на редица странични ефекти и реакции.
В организма може да има както прекомерно високи, така и прекалено ниски нива на мъжкия полов хормон. Нито единият, нито другият случай, обаче, е добър за здравето на силния пол. Когато нивата на тестостерон са над нормата, той се свързва със SHBG (свързващия половия хормон глобулин). Така хормонът става неизползваем за мускулите. Близо 60% от общия тестостерон е свързан с SHBG, което го прави недостъпен за организма.
Тестостеронът се трансформира от ензима 5-алфа редуктаза до DHT (дихидротестостерон). Смята се, че загубата на коса и уголемяването на простатата са свързани с неговите прекалено високи нива. Когато се контролира въздействието на този ензим, на теория следва да се получи повече свободен тестостерон. Наличието на тестостерон и естроген е естествено и за мъжете, и за жените. Ензим в организма, наречен ароматаза, отговаря за превръщането на мъжкия в женския полов хормон. Повишените нива на естроген са причина за нежелани мастни натрупвания.
 
Формулата Man maker съдържа 3,4 диванилилтетрахидрофуран, който понижава нивата на SHBG (секс хормон свързващия глобулин). Така се повишава свободния тестостерон в кръвта, което, както вече бе споменато, е от изключително голямо значение (колкото повече свободен тестостерон има, толкова по-добре). Традиционно екстрактът от коприва, съдържащ този така важен лигнан, се използва за поддържане здравето на простатата, уринарния тракт и сексуалната функция. 3,4 диванилилтетрахидрофуранът функционира по следните 3 начина:
 
Подтиска ароматазата (намалява превръщането на тестостерон в естроген);
Подтиска /инхибира/ 5-алфа-редуктазата (редуцира преобразуването на тестостерона в дихидротестостерон);
Блокира SHBG, като осигурява повече свободен тестостерон в кръвта.
Освен екстракт от коприва, Man maker съдържа следните активни съставки:
 
Екстракт от Броколи - с богато съдържание на Индол-3-карбинол (I3C). I3C подпомага метаболизма на естрогенни съединения, като не допуска прекомерно повишаване или понижаване на нивата на естроген. Известно е, също така, че потиска ефектите на ензима ароматаза.
Цинк - подпомага естествения синтез на протеини и нормализира нивата на тестостерон в кръвта. Допринася за оптималното функциониране на имунната система, подобрява репродуктивните способности и притежава антиоксидантни свойства. По-голямата концентрация на цинк освобождава повече LH, вследствие на което нараства и производството на тестостерон в тялото. Организмът не е способен да съхранява или произвежда минерала. Ето защо е необходимо той да се приема допълнително под формата на добавка. Сексуално активните мъже разграждат цинка бързо и изразходват около 5 мг от него при полов акт. А тези, които тренират активно, губят минерала с потта.
Екстракт от детелина - добре позната и използвана отдавна билка. Съдържа над 100 фитохимични компоненти, сред които фуростанолови моноиди и стероидни сапониди. Традиционно, детелината се употребява за увеличаване на либидото и укрепване на имунитета.
Екстракт от сминдух - стандартизиран до сапонинови гликозиди. Именно тези компоненти повишават сексуалното желание и жизнеността, допринасят за натрупване на чиста мускулна маса, увеличават нивата на свободен тестостерон при мъжете и намаляват симптомите на андропауза.
Бор - също обвързан с нивата на тестостерон. Според някои проучвания, минералът помага на организма да абсорбира калций, който стимулира производството на половите хормони при мъжете и жените. Увеличава серумните нива на магнезий, цинк и витамин Д. Намалява естрадиола и секс хормон свързващия глобулин (SHBG), които потискат активността на тестостерона.

Състав:
 
Съдържание в 3 капсули:
 
Екстракт от Броколи (Brassica oleracea, var. cymosa) (съдържащ индол-3-карбинол) 1000 мг

Коприва (Urtica dioica) (съдържаща 3,4-диванилтетрахидрофуран) 1000 мг

Екстракт от семена на Сминдух (Testofen®) 600 мг

Магнезиев оксид, 416 мг
от който елементарен магнезий  250 мг 66%*
 
 
Цинк глюконат 173 мг
от който елементарен цинк 25 мг 66%*
 
Борен цитрат 100 мг
 
от който елементарен бор 10 мг 
 
* % Дневен Референтен прием.
 
Помощни вещества: обвивка на капсулата /говежди желатин, оцветител - титаниев диоксид/, антислепващи агенти: магнезиев стеарат, силициев диоксид.
 
Начин на употреба: Приемайте по 3 капсули сутрин с храната.
 
Важно!
 
Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансирания хранителен режим.
Спазвайте препоръчителната дозировка.
 
Съхранение: В сухи и х ладни помещения, добре затворен, на места, недостъпни за деца!
 
Опаковка: 90 капсули/30дози
 
Производител: Swedish Supplements, Швеция.