SWEDISH Supplements BCAA ENGINE 4:1:1 400gr

Марка: SWEDISH Supplements
Стара цена:
48.00 лв.
Цена:43.20 лв.
бр:
 КУПИ
  • * Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лв.
  • * За поръчка до 50 лв цена на доставка 6.00 лв.
Тук можете да направите поръчка без регистрация
Въведете мобилен номерОсвежаваща аминокиселинна добавка - ефективно и вкусно средство за възстановяване след тренировки. ”BCAA” съдържа три вида аминокиселини с разклонена верига - левцин, валин и изолевцин. Те имат две основни предимства. Първо, стимулират мускулния растеж, повишавайки синтеза на протеин. На второ място, противодействат на умствената умора. При съотношение на разклонените аминокиселини 4: 1: 1 протеиновият синтез е оптимален, а високата доза L-левцин и L-глутамин увеличава натрупването на мускулна маса. Възстановяването след тежка тренировка се ускорява, степента на усвояване – също.
 
Предимства от приема на добавката:
 
ускорява възстановяването след тренировка;
инхибира мускулното разграждане и оптимизира нивата на кортизол (стрес-хормон, разрушаващ мускулната тъкан);
с допълнително добавен L-глутамин;
4.1.1 – съотношение с високо съдържание на L-левцин.
Активни съставки:
 
Левцин - основна аминокиселина, принадлежаща към кетогенната група. Среща се в естествен вид в месото, яйцата, рибата и растителните продукти. Изключително важна е за всеки човек и най-вече за спортистите. Когато се приема в комбинация с въглехидрати, влияе на инсулиновата секреция и синтеза на анаболни хормони. Подобрява качеството на мускулните клетки и допринася за окисляване на мастната тъкан. Може да се използва от спортисти от всички дисциплини. Приемът на Левцин е задължителен след тренировка, защото ако неговите нива в организма са ниски, протеиновият синтез в мускулите и възстановяването им след физическо натоварване не са оптимални;
Валин - есенциална аминокиселина със силен стимулиращ ефект. Необходим е за правилното протичане на метаболизма в мускулните клетки, поддържането на нормален азотен баланс в тялото и възстановяването на тъканите след тренировка. Съдържа се във високи концентрации в млечните продукти, гъбите, месото, фъстъците и соята. Служи като източник на енергия със съхраняващ глюкозата ефект. Благодарение на това свое действие повишава и стимулира умствената енергия. Влияе благоприятно върху азотния баланс в тялото. Не позволява отравяне с амоняк при повторна резорбция на урина от бъбреците. Предотвратява загубата на мускулна маса при хора, болни от диабет.
Изолевцин - есенциална аминокиселина - една от 3-те с разклонени вериги. Допринася за образуването на хемоглобин. Повишава енергията и стабилизира регулира нивата на кръвната захар. Метаболизира се в мускулите, повишава издръжливостта и подпомага оздравяването и възстановяването на мускулатурата след физическо натоварване. Богати източници на изолевцин са следните храни: кашу, бадеми, пилешко месо, яйца, нахут, риба, черен дроб, ръж, леща, месо, редица семена и соята. Допълнителният прием на аминокиселината повишава издръжливостта и подпомага възстановяването след операции и травми. Също така ускорява зарастването на раните. Помага и за предпазване от диабет, тъй като участва в производството на хемоглобин и регулира нивата на кръвната захар.
Глутамин - най-разпространената в човешкия организъм аминокиселина. На нея се падат цели 60% от свободните аминокиселини в мускулите и кръвта. Важна е за работата на имунната система. Служи като прекурсор за производството на глюкоза за енергийни цели и други аминокиселини. В клетките на бъбреците, имунната система и тънкото черво има най-много глутамин. Аминокиселината е изключително важна за синтеза на най-силния антиоксидант в човешкия организъм - глутатиона. Глутаминът се предпочита от хора, които спортуват активно и целят по-качествено и бързо възстановяване на мускулната тъкан, в комбинация с увеличаване производството на растежен хормон. Аминокиселината допринася за складиране на по-големи количества гликоген в мускулите и черния дроб. След физическо натоварване нивата й спадат с около 50%. Ето защо приемът й е толкова важен. Тя помага и за по-бързо възстановяване на организма след тежки операции, боледуване и стрес.
 
Лизин - незаменима аминокиселина. Не може да се синтезира самостоятелно от човешкия организъм и трябва да се набавя с храната или от различни хранителни добавки. Поддържа азотния баланс. Допринася за нормалния растеж и развитие на костите. Влияе благоприятно за усвояването на калций. Участва в образуването на ензими, антитела, хормони и колаген. Ускорява възстановяването на наранени тъкани.
 
 

Съдържание в 1 доза: 
 
Хранителна стойност
 
За 13 g
 
Енергия 46 kcal /183 KJ
 
Протеини (аминокиселини)  11g
 
Въглехидрати < 1 g
 
Мазнини 0 g
 
ВСАА 4:1:1 6000 mg
 
L-глутамин 2000 mg
 
Лизин 1000 mg
 
Начин на прием:

Смесете една лъжичка прах (13 g) с 300 ml вода приемайте 1 доза преди и 1 доза след физическо натоварване.
 
Опаковка:
 
400гр/30 дози 
 
Количество в 1 доза:

13гр
 
ВНИМАНИЕ:
Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява при стайна температура. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.
11 g