Herbal Hills Shatavari - 60 капсули

Марка: Herbal Hills
Цена:16.90 лв.
бр:
 КУПИ
  • * Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лв.
  • * За поръчка до 50 лв цена на доставка 6.00 лв.
Тук можете да направите поръчка без регистрация
Въведете мобилен номерШатавари се счита за най-ефективната билка за жени, поради цялостната и способност да балансира женската хормонална система, да поддържа в добро здраве женските репродуктивни органи и по този начин да увеличава плодовитостта при нежния пол. В древността Шатавари е била основно средство за подготовка на жената за предстояща бременност и превенция на неуспешна такава. Освен това билката подобрява лактацията – физиологичен процес на производството на кърма при човека. В буквален превод Шатавари означава – „да имаш 100 съпруга” и затова аюрведичните текстове основателно изразяват становището, че билката укрепва и подсилва жената от гледна точка способността и да произведе хиляди здрави яйцеклетки.
 
Шатавари съдържа фито-естрогени, които се явяват прекурсори на естрогена и в този смисъл е много ефективна при жени, страдащи от естествено ниски стойности на хормона в резултат на менопаузата, както и вследствие на претърпени операции, като хистеректомия – хирургично отстраняване на матката и други.
Шатавари се счита за подмладяваща
билка и натурално средство при безплодие. Освен изброените по-горе ползи, редица източници сочат за установени ефекти на повишено либидо при жените, подобрение на състоянието при инфекции на половите органи, дори повишена способност за овлажняване на лигавицата на влагалището при жени, страдащи от вагинална сухота. Корена на растението се препоръчва също така при обилна менструация и бяло течение. Намалява неразположенията, свързани с менструалния цикъл, включително болка и загубата на кръв. Облекчава умората при жената, сутрешната отпадналост и гадене. 
 
Действието на билката е подобно на действието на китайската ангелика, див сладък картоф, листата от малина и вечерна иглика. Заедно с Ашвагандата /индийски жен–шен/, Шатавари е една от най-добрите билки за поддържане на жизнената енергия, имунитета и репродуктивните функции на организма. 
 

Съдържание в 1 доза (1 капс.):

Шатавари екстракт от корени  & 350 мг
Шатавари смес от корени на прах  
(Asparagus racemosus)
(Стандартизирано съдържание на 30% Сапонини = 105 мг)
 

Начин на прием:

Като хранителна добавка, да се приема по 1 капсула два пъти дневно, за предпочитане след хранене. За по-добри резултати, да се приема с топла вода


Опаковка:

60 капсули

 

Количество в 1 доза:

1 капсула
 

ВНИМАНИЕ:

Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.