Herbal Hills Gurmar - 60 капсули

Марка: Herbal Hills
Цена:15.90 лв.
бр:
 КУПИ
  • * Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лв.
  • * За поръчка до 50 лв цена на доставка 6.00 лв.
Тук можете да направите поръчка без регистрация
Въведете мобилен номерДревното име на Gymnema Sylvester е Гурмар (Gurmaar). В превод означава  Gur - „захар” и  Maar - „да убивам”. Билката е една от най-ефективните по отношение на диабета. Основните качества на Гурмар са да контролира нивата на кръвната захар; да възстановява функцията на панкреаса; да увеличава отделянето на урина.     
 
В екстракта от растението се съдържат т.нар. "гимнемичните киселини”, диходроксигимнемичен триацетат, олеанови киселини, гимнемозиди а и б, и други.
При проведени редица проучвания с диабетици третирани с Гурмар е отчетено значително понижаване на кръвната захар и гликирания хемоглобин (един от основните прогностични показатели за ефективността на терапията). Аналогични са показателите и при болни, които са на терапия с инсулин. Резултатите са били понижаване на кръвната захар, както и по-ниски дози инсулин за тези, които са приемали екстракта.
 
Изводът е, че механизмът на действие е с голяма вероятност стимулиране на секрецията на инсулин, както и регенерация на бета-клетките в панкреаса. Гурмар може да бъде добра алтернативна  терапия срещу хепергликемия, дължаща се на диабет тип – 2.
Действието върху панкреаса на екстракт от Гурмар е описано и при изследвания върху мишки. Крайният резултат е бил увеличена секреция на инсулин поради регенерация на бета-клетките на ендокринния панкреас.
 
Отново при мишки е сравнено действието на алкохолен екстракт от Gymnema Sylvestre и широко използван в лечението на диабет препарат (glibenclamide). Изводът е, че двете вещества имат сходен ефект по отношение понижението на кръвната захар.
При друго изследване върху мишки, целящо намаляване на теглото и решаване на проблемите със затлъстяването и високите нива на холестерол и триглицериди, е отбелязан следния резултат:
 
Мишките, получавали екстракт от Gymnema Sylvestre са показали значително намаляване на теглото до достигане на нормално тегло, както и намаляване на триглицеридите, "лошия" (LDL) холестерол, повишаване на "добрия" (НDL) холестерол.
 
 

Съдържание в 1 доза (1 капс.):

Гурмар екстракт   250 мг
(Gymnema sylvestre)
(Стандартизирано съдържание на 25% Гимнемова киселина = 62,5 мг)
 

Начин на прием:

Като хранителна добавка, да се приема по 1 капсула два пъти дневно, за предпочитане след хранене.


Опаковка:

60 капсули

 

Количество в 1 доза:

1 капсула
 

ВНИМАНИЕ:

Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.