HAYA Labs Cold Pressed Borage Oil 1,000mg - 90 капсули

Марка: HAYA Labs
Очаквайте скоро!
  • * Безплатна доставка за поръчка над 20.00 лв.
  • * За поръчка до 20 лв цена на доставка 3.00 лв.
  • * Точки : 0.00
BorageOil (масло от пореч) се извлича от семената на растението пореч (Boragoofficinalis). То е местен вид за Европа и Северна Африка, но се култивира и в Северна Америка. То е най-богатият източник на Омега-6 незаменимата мастна киселина, гама-линоленова киселина GLA, съдържайки 20-26% GLA.
 
GLA се извлича от линоловата киселина, позната още като омега-6 мастна киселина която се съдържа в много обичайни растителни масла като шафраново и слънчогледово.
Тя е прекурсор за изключително важни простагландини, които представляват хормоно-подобни вещества, влияещи върху кръвния вискозитет, кожата, ставите, холестеролните нива, разширяването и свиването на кръвоносните съдове, възпалителните процеси и много други.
 
Въпреки че омега-6 е достъпна посредством храната и се консумира в големи количества в Америка, при много хора се наблюдава недостиг. Според учените това се дължи на факта, че повечето масла са хидрогенирани, което може да възпрепятства превръщането на омега-6 в GLA. Други основни хранителни източници на GLA са маслата от семена на касис и иглика. GLA може да се произвежда в тялото, чрез омега-6 мастни киселини.
 
Студено пресованото HAYA BorageOil е богато на гама-линоленова киселина. В добавка към GLA, това масло съдържа и ценни минерали, необходими за правилното функциониране на сърдечносъдовата система и доброто състояние на кожата и ноктите.
 
Научните изследвания сочат:
- Поддържа здрави стави
- Показва способност да насърчава гъвкавостта на клетъчните мембрани
- Подпомага надбъбречната жлеза
- Помага за предпазване от формиране на тромби
- Поддържа добра коса, кожа и нокти
- Спомага за облекчаване симптомите, свързани с PMS и менопаузата.
 

Съдържание в 1 доза (1 капс.):

Total Calories          10
Calories from Fat       10
Total Fat               1g    2%*
Polyunsaturated Fat   0.5g      *
 
Borage Seed oil  (Масло от семена на Пореч)1.000mg  *
 Gamma linolenic acid (GLA) 240mg
 Linoleic Acid (LA) 380mg
 

Други съставки:

Gelatin, purified water, glycerin
 

Начин на прием:

Типичната дневна дозировка е 1,300mg; приемайте 1 драже, 1-3 пъти на ден с храна.

 

Опаковка:

90 капсули

 

Количество в 1 доза:

1 капсула

 

ВНИМАНИЕ:

Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.