HAYA Labs Black Cohosh 100 мг - 120 капсули

Марка: HAYA Labs
Стара цена:
25.00 лв.
Цена:18.75 лв.
бр:
 КУПИ
  • * Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лв.
  • * За поръчка до 50 лв цена на доставка 6.00 лв.
Тук можете да направите поръчка без регистрация
Въведете мобилен номерHAYA Labs Black Cohosh - черният кохош (Actaea racemosa, Cimicifuga racemosa) е познат още като дебрянка. Родовото наименование Cimicifuga произлиза от латинската дума “cimicus”, означаваща насекомо и “fugare” - „прогонва” (растението е познато със способността да прогонва насекомите). „Черен” се отнася до тъмно оцветеното коренище, а „кохош” е стара индианска дума за „тъмен”. То е многогодишно растение, спадащо към семейство Лютикови и е местен вид за Северна Америка. BlackCohosh е използван традиционно на много места по света.

Окосмените корени намират приложение в китайската медицина от векове като лечебно средство за няколко състояния и нарушения. Индианците го използват като лекарство при болезнена менструация, проблематично раждане, болки в ставите и под формата на антидот при ухапвания от змии. В началото на века някои лекари в Америка разчитали на препарати от BlackCohosh за много оплаквания при жените. Коренището и корена на растението най-често се използват с терапевтична цел. Богат на калций, калий, магнезий и желязо, коренът на BlackCohosh представлява и обилен източник на фитоестрогени. 
 
HAYA Labs Black Cohosh 100mg е стандартизиран до 2.5% (или 2.5mg) тритерпен гликозиди и се предлага в опаковка от 120 вегетариански капсули. 
 

Съдържание в 1 доза (16.8 гр.):

Black Cohosh (root) 2.5%         100mg
triterpene glycosides

 

Начин на прием:

Типичната дневна дозировка варира в границите от 1 – 5mgs тритерпен гликозиди (27-дезоксиактеин); приемайте 1 капсула, 1 - 2 пъти на ден.

 

Опаковка:

120 капсули

 

Количество в 1 доза:

1 капсула
 

ВНИМАНИЕ:

Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо и хладно място. Този продукт е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се употребява преди датата, посочена на опаковката. Консултирайте се с вашия лекар преди да приемате продукта, ако страдате от някакво заболяване.